Utvendig vask

For å holde bobilen ren og pen lenger og for å bevare verdien på den, bør man være nøye når man vasker og polerer. Det anbefales å polere bobilen minst 2 ganger i året.

Vask helst bobilen i skyggen. Du bør også la den kjøles ned en stund før du begynner å vaske. Er det plass til bobilen, må du gjerne bruke en vanlig vaskehall og benytte såpa som tilbys der. Men ellers er det greit å bruke vaskemidler som er godt egnet for bobiler - slike som du får kjøpt hos bobilforhandlerne.

Globex er for eksempel et middel svært mange benytter seg av. Ikke bruk løsemidler som skader fuger og overflate. Løsemidler kan også gjøre at akrylvinduene smuldrer opp. Kontakt din bobilforhandler for råd.
- Ha Globex i vaskebøtta, eller spyl det på. Og bruk dertil egnede myke langkoster og mindre koster du kan bruke til å komme inn bak for eksempel et sykkelstativ.
- Men du må ikke bruke kost på vinduene. De er av akrylplast, og blir fort ripete,

Start med å skylle bobilen godt med kaldt vann. Varmt vann vil bryte ned vokshinnen som beskytter lakken. Mesteparten av skitten bør spyles av før du begynner med såpen. Bruk en svamp eller liknende til å påføre såpen.Det er viktig å smøre dørlåsene. Det er trangt mellom sylinder og hylse og de vil bli veldig trege uten smøring. Det er også veldig viktig å smøre alle gummilister med silikon før du begynner å bruke bilen for sesongen.
- Silikon på gummilistene bør du ellers passe på gjennom hele sesongen.

NB - ved høytrykkspyling av bobil
Vær forsiktig ved bruk av høytrykksspyler. Skal du bruke høytrykkspyler bør du bruke bred stråle og lavt trykk. Spyl heller ikke for nært skjøter og lister med munnstykket.
Rett ikke vannstrålen direkte mot ventiler i vinduer og luker. Vinduene er ofte laget av akrylplast som lett får riper. Bruk rikelig med vann og klut eller svamp som er fri for smuss og partikler som kan lage riper.

Sorte striper
Bruk for eksempel konsentrert Globex, og gni det av med svamp eller ei fille. Hjelper ikke dette må du prøve fin rubbing eller lakkrens.

Vask av bobiltaket
Vær forsiktig når du vasker taket på bobilen, om mulig bør du vaske mest mulig fra siden og ikke gå opp på taket. Hvis du må gå på taket, må du sørge for å krype langs sidene - der hvor taket er sterkest. Du kan også bruke for eksempel isopor til å legge oppå taket for å fordele vekten. Vær obs på at aluminiumstak kan få bulker av knær, sko, albuer etc.

Polering
Det anbefales å polere bobilen minst to ganger i året. Dette beskytter lakken og er også en god investering i holdbarhet og bruktpris. 

Bruk en voks egnet for campingformål.
Man kan også bruke poleringsmaskin.
Globex finnes i en variant med voks, men det er ikke en erstatning for polering av bilen. Men den sørger for glans mellom poleringene og at skitt renner lettere av.